Her işlemde olduğu gibi saç ekimi sonrasında da dikkat etmemiz gereken noktalar mevcut. Son zamanlarda çokça rağbet gören saç ekiminde, saç dökülme problemi yaşayanların en sık sorduğu sorulardan biri de işlem sonrası kendilerini nasıl bir sürecin beklediği ve neler yapmaları gerektiği. Öyleyse hep beraber işlem sonrası neler yapıp neler yapmamamız gerektiğine bir göz atalım…

Öncelikle, saç ekimi sonrasında antibiyotik kullanacağınız için alkol alımını kesmelisiniz. Alkolün etkisiyle yaptırdığınız işlem zarar görebilir ve ulaşmak istediğiniz sonucu kötü etkileyebilirsiniz.

Birkaç gün uygulama yapılan alana herhangi bir şey temas ettirmemelisiniz. Örneğin, başınızın arka tarafına saç ekim işlemi yapıldıysa yüzüstü yatmanız tavsiye edilir. İşlem alanının üzerine yatmanız ödem ve şişlik oluşturabilir. Birkaç gün içinde bu şişlikler yok olsa da, problem yaşamamak adına ilgili bölgeyi temassız bırakmanızı öneririz.

Saç ekiminizin ertesi günü bandajlı bölgeye pansuman yapılması gerekir. 2. Günden itibaren saç ekimi yapılan alana yalnızca verilen solüsyonları uygulamanız gerekir. İlk yıkama saç ekiminden 48 saat sonra yapılmalıdır.

Operasyon sonrası saç ekimi yapılan alanı mümkün olduğunca kuru tutmaya çalışın. Güneşe çıkmamaya özen gösterin. Güneş ışığı ekilen saçlara zarar verebilir, saç derinizde problemler meydana gelebilir.

Ekim işleminden sonraki iki hafta içinde saçlarınızı kısaltmamalısınız. 45 gün sonra dilediğiniz işlemi yapmakta serbestsiniz.

Aşırı terlemeyi önlemek de yine saç ekiminden sonra dikkat etmeniz gereken hususlardan biri. Terleme, ekim yapılan alanda oluşabilecek enfeksiyon riskini artırır. Bu nedenle sauna ve hamam aktivitelerinden kaçınmalısınız.

Bölgenin temizliğinin ve hijyeninin sağlanması da çok önemlidir. Herhangi bir risk oluşmaması adına kaşıntı meydana geldiği takdirde doktorunuzun önerdiği bir ilaç ya da solüsyonu kullanabilirsiniz.

Son olarak; stresin yalnızca ruh sağlığımızı değil, bedenimizi de etkilediğini unutmamalıyız. Yaşadığımız stres, saç dökülmesine sebep olan ve var olan dökülme problemini artıran en önemli faktörlerden biri. Günümüz koşullarında pek başarmamız mümkün olmasa da, stresli ortamlardan uzak durarak, saç ekim işlemi sonrası aldığımız diğer önlemlere sağlam bir altyapı oluşturabiliriz. Diğer yazımızda da saçlarınıza dair sıkça merak edilen konulardan birinde görüşmek dileğiyle,
sağlıkla kalın!